Wolbad: verwarmend, helend & ontspannend

Vroeger gebruikte de arme boerenbevolking de wol van het Texelse schaap om de koude winters door te komen of na een dag van noeste arbeid de spieren en gewrichten weer soepel te maken. Vandaag de dag gaat de weldaad van wol verder dan warmte alleen; het geeft een gevoel van geborgenheid en rust en heeft door de lanoline een helende werking op de huid. Natuurlijk wordt er uitsluitend wol van ‘De Texelaar’, een uniek wereldwijd bekend schapenras, gebruikt. Beroemd om zijn vlees en goede kwaliteit wol. De zilte zeelucht zorgt voor een bijzondere structuur, vette en hoogwaardige kwaliteit wol. Laat je aangenaam verrassen door de natuurlijke werking gewikkeld in schapenwol.

Ontspannen in een kribbe van Texelse wol. Natuurlijke heling en kriebelt niet.

Wolbad

Ontspannen in een kribbe van Texelse schapenwol, exclusief en echt Texels.

Het wolbad bestaat uit een full body lichaams pakking waarbij het natuurlijke wolvet een film laagje op uw huid achterlaat.
Dit wolvet (lanoline) is zacht en voedzaam voor de huid. Tevens zorgt de natuurlijke werking van de wol voor diepgaande ontspanning. Een 
warmte die uw spieren en gewrichten even een moment van intense rust geeft. 
Ter ondersteuning van het ontspannings moment ontvangt u een korte voetpakking met pure lanoline creme.
Aan het eind van het wolbad ontvangt u een kop thee om weer even bij te komen van deze bijzondere ervaring.

Het wolbad is ook als duo-behandeling te reserveren. Wel zo gezellig!

Wolbad Deluxe

Deluxe

Ontspannen in een kribbe van Texelse schapenwol, exclusief en echt Texels. 

Het wolbad bestaat uit een full body lichaams pakking waarbij het natuurlijke wolvet een film laagje op uw huid achterlaat.
Dit wolvet (lanoline) is zacht en voetdzaam voor de huid. Tevens zorgt de natuurlijke werking van de wol voor diepgaande ontspanning.
Een warmte die uw spieren en gewrichten even een moment van intense rust geeft.
Ter ondersteuning van het ontspannings moment ontvangt u een korte voetpakking met pure lanoline creme.
Aan het eind van het wolbad ontvangt u een kop thee om weer even bij te komen van deze bijzondere ervaring.
Tijdens het wolbad deluxe kunt u net iets langer genieten van deze diepgaande ontspanning. Geef u over, tel schaapjes en vergeet voor even helemaal de tijd. 

Verwarmend

Schapenwol werkt isolerend. Tijdens de woolness-behandeling stijgt uw lichaamstemperatuur en ontspant de warmte uw spieren en gewrichten. Mede hierdoor werkt het wolbad verlichtend bij reuma, gewrichtspijnen of artrose.

Helend

Schapenwol bevat lanoline. Dit zuivere wolvet stimuleert de helende werking van de huid. Tijdens het wolbad blijft er een laagje wolvet achter op de huid, waardoor deze zacht en soepel aanvoelt.

Ontspannend

De speciaal ontworpen kribbe, waarin het wolbad wordt gegeven, draagt bij aan een gevoel van ouderwetse geborgenheid en ontspanning.

Uniek woolness op sien Tessels

Wolspecialiste:
“In de knusse wolboet laat u alle drukte achter zich en geeft u zich over aan de koestering van de zachte Texelse schapenwol. Helemaal ingewikkeld in de wol neemt u plaats in een kribbe. Uw handen en voeten krijgen een natuurlijke wolvetpakking en vervolgens wordt u lekker ingestopt onder een schapenwollen deken. Terwijl de wol en de crème hun werk doen, kunt u zo'n twintig minuten wegdromen en loskomen van de hectiek van alle dag. Een wolbad is een weldaad voor zowel het lichaam als de geest. Als de tijd verstreken is, krijgt u, terwijl u nog in de kribbe ligt, een kopje thee of koffie en kunt u nog even rustig nagenieten.”

Laatste nieuws​berichten

16 January

10 tips voor Texel in de winter

Op Texel is er veel te doen, maar wat is er in de winter te beleven op Texel? Nou, genoeg! Wij hebben 10 tips voor je onder elkaar gezet. 1) B [...]

Lees meer
11 January

Ontdek het Texel Lifestyle Event van 10 t/m 12 maart

Goede voornemens... De bucketlist in de prullenbak, of doen we het dit jaar toch anders? Ligt jouw bucketlist voor 2019 al in de prullenbak? Of ben je goed van start gegaan dit jaar? In een van de pakjes afgelopen decembermaand zat [...]

Lees meer

Fantastisch

“Al heel veel hotels bezocht in mijn leven maar Hotel Boutique Texel is wel een klasse apart. Voorzieningen zijn goed en vooral erg schoon. Maar waar het hotel in uitblinkt is het vriendelijke personeel en het gevoel van thuiskomen. Het ontbijt en restaurant zijn echt uitstekend en het zewmbad plus wellness zeker de moeite waard. Fietsen reserveren was binnen een minuut geregeld en geen gezeur wanneer je een dag minder gebruik maakt van de fietsen dan vooraf aangegeven. Wij gaan hier zeker nog eens terug!”

  • Travelbird
  • Bianca

Heerlijk!

"Bij aankomst een lekker en mooi welkomsthapje vanuit de keuken. Wij hadden om 3 elektrische fietsen gevraagd. Deze stonden klaar bij aankomst. Wij kregen 2 opladers, maar het personeel zorgde dat de fietsen steeds werden opgeladen (ondanks dat wij zeiden dat we dat heus wel zelf wilden doen). Heerlijke bedden! Heerlijk, uitgebreid ontbijt!"

  • Booking.com
  • Angela

Perfect, met oog voor details

"Een van de betere hotels waar we hebben verbleven. Wij hadden een luxe kamer met douche. Een hele nette schone kamer, niet al te groot, maar gewoon prima. Het restaurant is top, van een zeer goed verzorgd ontbijt met zeer veel keuze en heerlijke gerechtjes, tot het diner wat gewoonweg super is. De bediening/personeel is ook top. Je kunt merken dat er oog is voor detail, zowel op het gebied van het eten als bij het personeel. We gaan hier zeker terugkomen."

  • TripAdvisor
  • Ronald V

Weekend parachutespringen

"Prachtig hotel met ruime parkeerplaats voor de deur. Bijzonder verzorgd en sfeervol. Heerlijk ontbeten je kan lopend of op de fiets makkelijk naar het paracentrum of de slufter en zo naar het strand. Het zwembad ook mooi waarbij je buiten kan zonnen."

  • TripAdvisor

Na thuiskomst wil je alweer terug!

"Heerlijk hotel met zeer persoonlijke aandacht voor de gasten. Leuke turn down service met attentie en weerbericht. Goed en uitgebreid Texels ontbijtbuffet met dagelijkse specials. Geweldig zwembad en spa, professionele pedicure. Overheerlijke gerechten bij Gusta." 

  • Booking.com
  • Hetty

Laagste prijsgarantie

Wij garanderen de laagste prijs wanneer u direct via onze website boekt.

Boek nu Boek nu