HOEVE NIEUW BREDA MINI CAMPING

Even helemaal tot rust komen in een groene omgeving met veel ruimte? Trek eropuit en ontdek de prachtige natuur van Texel. Vanuit je tent, caravan of camper word je elke ochtend uitgerust wakker met uitzicht over de landerijen, duinen en richting het wad. Je bent van harte welkom om op onze boerderijcamping ongestoord te genieten van het echte eilandgevoel.

 

Reserveer uw campingplaats Reserveer uw campingplaats

Ontdek onze boerderij camping

Sinds 1921 boert fam. Langeveld op Hoeve Nieuw Breda. Begin jaren ’60 was het toerisme op Texel een groeiende markt. De schuur werd daarom in de zomermaanden als pension gebruikt. Inmiddels is dit deel van het bedrijf uitgegroeid tot een luxe Boutique Hotel. Arnold en Annemiek zijn de huidige eigenaren (derde generatie) van de boerderij. Het bedrijf is in de loop van de jaren flink uitgebreid en richt zich inmiddels op akker- en tuinbouwgewassen. Er worden o.a. aardappels, suikerbieten, wortelen, uien, granen (voor Texels bier), graszaden en bloembollen geteeld.
 
Respect voor natuur en milieu staan centraal bij al onze werkzaamheden. We zijn dan ook aangesloten bij de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging De Lieuw Texel. Onder meer door het aanleggen van verbrede oevers, bloemrijke perceelranden en weidevogelbeheer stemmen we onze bedrijfsvoering af op de natuur. Vanaf de zomer van 2020 zijn de camping, boerderij en het Boutique Hotel door middel van zonnepanelen energieneutraal. 
 

Boerderijcamping Hoeve Nieuw Breda: een niet alledaagse naam voor een camping op Texel. Je zult misschien denken, waar komt deze naam vandaan? In de 19e eeuw kwam er door inpoldering van Eierland grote hoeveelheid landbouwgrond vrij. Boeren uit verschillende streken in Nederland kwamen naar het eiland om zich op deze nieuwe polder te vestigen. Ze vernoemden hun boerderij naar de stad of streek waar ze vandaan kwamen: o.a. ‘Breda’, ‘Zeeland’, ‘Rotterdam’, ‘Zevenbergen’ en ’s-Hertogenbosch.

Een unieke boerderijcamping op Texel waar het moderne boerenleven, luxe en comfort hand in hand gaan.

Moderne sanitaire voorzieningen

Het sanitair bestaat uit een tweetal moderne douches en privé wascabines. Er zijn drie toiletten aanwezig, waarvan een hoge (speciaal voor senioren) en een urinoir. Al deze voorzieningen beschikken over vloerverwarming en warm water.  
Ook is er een wasmachine en als extra service kun je gebruikmaken van een droger (op aanvraag) en een koel-vriescombinatie. Uiteraard is er ook een fijne plek waar je de vaat kunt doen.  

home-run.svg Modern, licht en ruim toiletgebouw met een landelijk tintje 

electricity.svg Electra, water en vuilwaterafvoer voor iedere plaats

internet.svg Wifi

bathroom.svg Buiten is er een speciale afvoer voor het legen van chemisch toilet

washing-machine.svg Wasmachine en koel-vriescombinatie 

architecture-and-city.svg Verhard parkeerterrein naast het campingveld. Onze camping is autoluw. 

bike.svg Fietsenstalling en fietsverhuur.

cross.svg Veiligheid voor alles: EHBO & brandblusmiddelen en AED aanwezig.

Faciliteiten rondom de camping

Boutique hotel texel

Naast de camping vindt je viersterren Boutique Hotel Texel, waar je je kunt laten onderdompelen in een oase van luxe en comfort.  
 

Ontbijt, lunch & diner

Geniet ‘s morgens van een uitgebreid ontbijt in het hotel of bestel vers afgebakken broodjes, verse jus en een eitje voor bij de tent/caravan. Zowel voor lunch als diner serveren wij bij Restaurant Gusta – het restaurant in het naastgelegen hotel - uiteenlopende gerechten bereid met verse streekproducten.   

Uiteraard zijn alle gerechten gebaseerd op onze omgeving en het eiland. Kinderen zijn van harte welkom en kunnen van de speciaal samengestelde kinderkaart een favoriet gerechtje kiezen. Soms heb je even geen zin in een uitgebreid diner. Het is dan ook mogelijk om een take-away lunch en diner af te halen. Supermakkelijk en snel.  

 

Even bijkomen

Na een dag trappen en stappen over het eiland even opwarmen? 

Neem plaats in de gezellige lounge of op het terras en bestel een kop thee of een verfrissend Texels biertje.

In onze Spa Woolness kun je terecht voor diverse behandelingen. Pedicure of manicure, een heerlijk wolbad, massage of een behandeling in de schoonheidssalon: hier kan het allemaal! Liever een ontspannende yoga-sessie of wat aandacht voor jezelf tijdens een coaching wandeling? Dat kan ook! 

 

Faciliteiten bij Boutique Hotel Texel

 • Fietsverhuur & overdekte fietsenstalling.  

 • Wandel- en sportroute 

 • Hondenuitlaatroute

 • Speelveld met o.a. voetbaldoeltjes, schommel en groot speelschip

 • Picknickbanken

 • Zwembad & Spa Woolness bij Boutique Hotel Texel
 • Massagesalon, schoonheidssalon, pedicure, manicure, yoga en wolbad.

 • Restaurant voor ontbijt, lunch en diner

 • Terras

 • Bar & Lounge dagelijks geopend tot 23:00 uur

Contact

Postweg 132
1795 JS De Cocksdorp
 06-30236159 / 0222-311262
 info@camping-texel.com
 

ARNOLD & ANNEMIEK - “Sinds 2007 verwelkomen wij met liefde gasten op onze boerderijcamping Hoeve Nieuw Breda. Het eilandgevoel begint al op de boot, waar je na de korte overtocht binnen een kwartier naar onze camping rijdt. Als de caravan, camper of tent staat, pak je één van onze e-bikes of wandel je zo de duinen van de Slufter in. Je waant je in een wereld van vrijheid en natuur. We verwelkomen jullie graag!”

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide