10 tips voor Texel in de winter

Op Texel is er veel te doen, maar wat is er in de winter te beleven op Texel? Nou, genoeg! Wij hebben 10 tips voor je onder elkaar gezet.

1) Bezoeken van de leukste boetiekjes in Den Burg en na een lange dag shoppen neerploffen bij De Smulpot voor een heerlijke cheesecake en een kop koffie. Hmm!

2) Bezoek Museum Kaap Skil en ontdek verhalen en avonturen over de roemruchte zeegeschiedenis van het eiland Texel.

3) Wie nieuwsgierig is hoe de Texelse bieren worden gebrouwen, kan dit komen ontdekken tijdens een rondleiding door de brouwerij en natuurlijk na afloop bieren proeven.

4) Zeehonden voeren bij Ecomare! Ontdek de onderwaterzaal met zeeaquarium, de zoute natuur van de Wadden- en Noordzee in het natuurmuseum en ga op bezoek bij de zeehondenopvang en vogelopvang.

5) Wadlopen! Onder leiding van een gids ontdek je de drooggevallen zeebodem rond Texel. Kijk uit dat je niet uitglijdt met je bips in de slik!

6) Wegduiken in een boek of in het zwembad.

7) Even helemaal ontspannen terwijl je wordt ingewikkeld in echte Texelse schapenwol (ons wolbad). Droom heerlijk weg met een lekkere kop verse thee, genietend van een hand- of voetmassage met schapencreme. Kriebelt dat? Nee! En weet je wat zo leuk is... je wordt weer zo zacht als een baby!

8) Een dagje jutten op het strand.

9) Op Texel is het 's avonds / 's nachts nog echt donker! Profiteer daarvan en bekijk de sterren onder leiding van volkssterrenwacht de jager. Bij Ecomare zijn er regelmatig kijkavonden.

10) Op pad met de boswachter naar bijvoorbeeld De Mokbaai of De Geul.

16 January