ECHT TEXELS - MAAK KENNIS MET ONZE LEVERANCIERS

Wij zijn trots! Trots op de vele lokale producten en de hoogwaardige kwaliteit. Trots op onze leveranciers die elke dag weer met liefde en passie de zee trotseren, het land bewerken en hun vee verzorgen.

Dankzij de

passie van onze leveranciers kan ons keukenteam met de mooiste lokale producten verrassend unieke gerechten voor u bereiden. Mogen wij onze Texelse leveranciers aan u voorstellen? 

IMG_6197.JPG
Hoeve Nieuw Breda
Achter het hotel gelegen bevindt zich onze eigen boerderij Hoeve Nieuw Breda, waar de lekkerste aardappelen, uien, wortelen, granen en gerst worden geteeld.
ThijsVonk_TX1.jpg
Klasina_TX1.jpg
TX 1 - Thijs Vonk
De mannen van de TX1 Klasina zijn trotse vissers met veel liefde en passie voor het vak en de zee. Op zondagavond vaart de Klasina met haar bemanning uit, en na een week op zee nemen ze op vrijdag verse vis voor ons mee.
Koe.jpg
shutterstock_77915185.jpg
IJsboerderij Labora - Familie Rodenburg
Vol, romig en echt Texels. De koeien van ijsboerderij Labora lopen, als het weer het toelaat, buiten in de wei bij natuurgebied De Roggesloot. Een uniek plekje waar u de rust en stilte die de Texelse noordkop zo uniek maakt, terug vindt. Ontspannen koeien met volle melk, de basis van het perfecte schepijs. Labora doet daar nog een schepje bovenop met de natuurlijke en echt Texelse producten, zoals aardbeien van de Reuze Aardbei.
Kaas.jpg
Kazen_spyke.jpg
Wezenspyk - Familie Witte
Op kaasboerderij Wezenspyk wordt de echte Texelse boeren- en schapenkaas gemaakt. En die is toch lekker! Kaas, bereid uit melk, die vers van de koe of het schaap, direct in de kaastobbe wordt verwerkt. Kaasboer Anton Witte maakt sinds 1981 echte Texelse kazen. De melk is afkomstig van koeien en schapen die op Texel grazen. Sinds 2007 wordt op Wezenspyk ook Texelse Geitenkaas geproduceerd. Ontzettend lekker bij het ontbijt of als kaasplankje met een glaasje port.
Wijnkelder_Texel.png
Wijnhuis_etiket.jpg
Wijnhuis Oosterend
Wijnhuis Oosterend: drankenproducent midden in het prachtige Texelse monumentendorp. Met een 120 m² grote kelder onder een origineel typisch Texels huis . Hier worden, volledig in eigen beheer, meer dan achtentwintig verschillende unieke Texelse dranken geproduceerd. Bij al onze gerechten serveren wij natuurlijk bijpassende port, wijn of likeur van het wijnhuis.
Bierbrouwerij_Texel.jpg
Bier_texel.jpg
Texelse Bierbrouwerij - een begrip op Texel
Sinds 1999 brouwt de Texelse Bierbrouwerij vele beroemde biersoorten, zoals Skuumkoppe. Met gebruik van de hedendaagse techniek, lokale ingrediënten zoals gerst en tarwe en het Noord-Hollands duinwater worden inmiddels zo’n 9 à 10 verschillende bieren gebrouwen. Het Texels bockbier is verscheidene keren uitgeroepen tot beste bockbier van Nederland!